Babels torn?


Den här bloggen är ”klassiskt liberal”. Mina värderingar bottnar i upplysningen. Jag är inspirerad av tänkare som Wilhelm von Humboldt och John Stuart Mill. Jag är därmed i princip mot dominans och begränsning av människans frihet oavsett om dessa kommer från stater, despoter eller korporationer. Jag stöder upplysningstanken om att människan har rättigheter, som i Deklarationen om de mänskliga rättigheterna.

Detta är min bias.

Bloggen har ursprungligen tjänat som ett verktyg för mina reflektioner kring skolan och mitt yrkesliv, men är numer en virtuell tidskrift som behandlar allmänna, eller politiska frågor jag vill uttrycka min uppfattning om. Om du läser vidare här hittar du en del gamla artiklar från den tid då bloggen bara handlade om skolan.

Bloggens namn babelstorn.com valdes med syftning på berättelsen om språkförbistringen. Jag tror på det offentliga samtalet och på att yttrandefrihet inte är till för att bara prata om vädret, utan för att prata om vår tids svåra frågor. Jag tror därmed på språket och på möjligheten att överbrygga språkförbistringen utifrån en god vilja.

Bloggen är skriven av mig, Daniel Wernegren. Allt jag skriver, skriver jag som privatperson och medborgare.

Annons

2 svar till “Babels torn?

  1. hej Babelstorn

    ville bara tipsa om en ny rapport från Rädda Barnen. Den heter Vems röst väger mest? och visar att vuxna står ivägen för elever som vill ha inflytande i skolan.

    Vi har ställt frågor till elever, rektorer och skolpolitiker om vad de tycker att elever ska få vara med och bestämma om. resultaten är talande!

    Lyssna på ekot här http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2580659

    Läs mer på vår webb och ladda ned rapporten: http://www.rb.se/press/pressmeddelanden/Pages/Vuxna-star-iv-agen.aspx

  2. Varje politisk ideologi, varje religion är ett Babels Torn. De är byggda av ord. När de når en viss höjd, faller de samman. De ersätts av otaliga riktningar och sekter, som alla vägrar att förstå vad de andra säger. Orden (= byggnadens stenar) pulvriseras av alla hårklyverier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s